Funerair erfgoed online

Funerair erfgoed vanaf nu online

Via het GIS-systeem kan men, per kerkhof, het graf van een overledene terugvinden of een historisch grafmonument opsporen. Als pilootproject werd dit uitgewerkt voor de begraafplaats van Sint-Michiels. Het is de bedoeling dat er elk jaar 2 extra begraafplaatsen geïnventariseerd en dus online geplaatst worden. Het inventariseren is een heus titanenwerk. Gelukkig werken hier ook enkele vrijwilligers aan mee. Deze vrijwilligers maken deel uit van de commissie voor graftekens, die onder andere instaat voor het behoud en beheer van merkwaardige graftekens op de Brugse kerkhoven. Via het GIS-systeem kan iedereen nu deze graftekens opzoeken en er meer over te weten komen.

U kunt ook deze link volgen. Voorlopig kan er enkel gezocht worden voor Sint-Michiels. Klik hier

Foto : Etienne Dewulf en Roland Marcus werkten als vrijwilliger mee aan de inventarisatie van de begraafplaats van Sint-Michiels