Wat doen wij?

Ontmoetingsdag: iedere derde zondag van de maand kan men van 10 uur tot 12 uur terecht in ons lokaal "De Zorge" voor een heemkundige babbel en een drankje.

Voordrachten: regelmatig zijn er voordrachten met thema's als: verdwenen volksgebruiken, eetgewoonten, archeologie, geschiedenis enz.

Tentoonstellingen: op de jaarlijkse Erfgoeddag in april en het derde weekeinde van september (Sint-Kruiskermis) wordt een tentoonstelling gehouden.

Themawandelingen: geregeld wordt er een wandeling in Brugge georganiseerd onder leiding van een ervaren gids. Bedoeling is om de minder bekende aspecten van onze stad en de randgemeenten te ontdekken.

Uitstappen: regelmatig worden er uitstappen georganiseerd binnen en buiten Brugge. Dit kan een stadsbezoek zijn of/en een tentoonstelling.

Documentatiecentrum: iedere donderdagnamiddag open van 14.00 tot 17.30 uur. Men kan er informatie vinden over de stad Brugge, de deelgemeenten en over de randgemeenten van Brugge zoals Damme en Jabbeke. Informatie over kunstenaars, cabaret, archeologie, religie, feestelijkheden, volkskunde e.a. Daarnaast bezit de kring een uitgebreidde collectie heem- en geschiedkundige tijdschriften en boeken.

Tijdschriften: onze kring brengt twee tijdschriften uit. Het Brugs Ommeland verschijnt vier maal per jaar en bevat geschiedkundige artikels. Iedere vorser die een gefundeerd studie wenst te publiceren kan daar een forum krijgen. De Heemkundige Bijdragen voor Brugge en het Ommeland informeert onze leden en verschijnt zes maal per jaar. Daarin kan je onze aktiviteiten vinden en kleine artikeltjes die inspelen op de actualiteit. Er is ook mogelijkheid om een vraag te laten publiceren.

Digitale nieuwsbrief: u kunt inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief. U krijgt deze elke maand in uw mailbox. Daarin vindt  allerlei nieuwtjes over online inventarissen, net verschenen publicaties, interessante tentoonstellingen en nieuws uit ons eigen documentatiecentrum. Leden die deze wensen te onvangen stuur uw mailadres naar

brugsommeland@skynet.be

U kunt ons ook volgen op Facebook.