👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Voorbije activiteiten -  Bezoek Arte Grossé -  geschiedenisbrugge

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bezoek Arte Grosse

Op 14 februari 2013 was het Brugs Ommeland/Kon.H.K. Maurits Van Coppenolle op bezoek in het kunstatelier Arte Grosse Lieven Bauwensstraat 17 in Brugge.

Het bedrijf werd opgericht in 1783 door de goudborduurder Jean Grossé, de kunstateliers bloeiden in de 19de eeuw onder impuls van Louis Grossé verder open met internationale vertakkingen, onder meer in London.

In 1981 wordt het huis Grossé overgenomen door Arte, een kunstatelier met eigentijdse creaties, opgericht door Michel Vernimme in 1973.

Arte/grossé blijft onder leiding van Michel Vernimme de nadruk leggen op de continuïteit van het handborduurwerk, voornamelijk bij restauraties.

In 2002 komt Marc Schotte aan het hoofd van de kunstateliers. Met de overname in 2005 van “Renaissance Design", een toonaangevend Noord-Amerikaans liturgisch design atelier, keert het internationale karakter van het bedrijf terug op de voorgrond.

De overname van de zilversmederij Durieu uit Kain in 1988 betekent het begin van het metaalatelier arte/grossé ,waar religieus zilver- en koperwerk vervaardigd wordt.

In de zilversmederij worden kelken, cibories, patenen, monstransen en ander liturgisch vaatwerk, zoals kandelaars, godslamphouders, tabernakels, wierookvaten en luchters op vakkundige wijze gerestaureerd
.

Klik op de foto's om te vergroten

Fotoverslag

Gebouwen Arte Grosse Michel Vernimme, voormalig zaakvoerder en onze gids. Foto: Eddy Dubruqué Foto: Eddy Dubruqué foto Yvette Kemel Foto: Yvette Kemel smidse. Foto: Yvette Kemel Plat borduren. Foto: Yvette Kemel Tekening punten. Foto: Yvette Kemel Stoffenvoorraad. Foto: Yvette Kemel Stikster. Foto: Yvette Kemel Zicht op het atelier. Foto: Yvette Kemel Platstrijken voor het stikken. Foto: Yvette Kemel Voorzitter Ewad Vancoppenolle bekijkt aandachtig de cataloog. Foto: Yvette Kemel Vormdraaien in de smidse Wierookvaten. Foto: Yvette Kemel