Uitgaven Brugs Ommeland

Enkele voorbeelden van onze uitgaven die nog te koop zijn.

Info: brugsommeland@skynet.be

Of ter plaatse elke derde zondag van  de maand van 10.00 tot 12.00 uur of elke donderdagnamiddag van 14.00 tot 17.30 uur in De Zorge Moerkerkse Steenweg 194 Brugge Sint-Kruis.

Klik op de foto's om te vergroten

In de schaduw van een Poldertoren

In de schaduw van een poldertoren. Herinneringen aan het oude Varsenare. Uitgave 1980. Auteur André Franchoo verteld over het Varsenare uit zijn jeugd aangevuld met historische feiten. De illustraties in het boek zijn pentekeningen van Jozef Franck.

Prijs: 5 euro.

Hendrik en Gustaaf Pickery, Brugse beeldhouwers

De uitgave uit 1982 beschrijft het leven en werk van de beeldhouwers Hendrik en Gustaaf Pickery. De auteur is Karel Pickery, zoon van Gustaaf en kleinzoonvan Hendrik. De auteur heeft geprobeerd om zo volledig mogelijk een monografie op te stellen van hun werk en is daar ook in geslaagd. Dit werk is een must voor elke Brugse stadsgids.

Prijs: 10 euro.

Geschiedenis van de bijenteelt

Deze uitgave uit 1985 verteld de geschiedenis van de bijenteelt. Dit werk is een wereldprimeur in zijn genre, een handboek dat, met betrekking tot de bijenteelt, de meest markante historische ontwikkelingen weergeeft, zowel technologisch als geschiedkundig. De auteurs zijn:

Omer Goens (†), was een imker en heemkundige uit Brugge. Hij had een grote belangstelling voor het verzamelen van historisch materiaal, boeken en gravures in verband met bijen en bijenteelt.

Jozef Maes (†), was een ervaren technicus in de moderne bijenteelt, zijn veelzijdigheid en ondenememingsgeest boden de juiste aanvulling om samen met Omer Goens dit boek te realiseren.

Prijs: 18 euro.

Vlag voorop!

Deze uitgave van het Brugs Ommeland uit 2017 is een realisatie van de Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis.

Vlag voorop! Vlaggen en hun verenigingen uit Sint-Kruis, Male en Vivenkapelle.

Het lang verwachte ‘vlaggenboek’ is er eindelijk van gekomen. De vraag leefde sinds de gewaardeerde kermistentoonstelling over vlaggen in De Zorge en in de kerk, nu vier jaar geleden. Ondertussen kwam een tiental andere vlaggen boven water, waaronder het verloren gewaande honderdjarige vaandel van de Wildebaanbolders de Vredemannen.  De zoektocht van bijna tien jaar leverde in totaal 110 vlaggen op. Ze worden allemaal beschreven, aangevuld met informatie en foto’s over de 62 sociaal-culturele,  vaderlandslievende,  hobby- of sportgebonden en  devotionele verenigingen uit Sint-Kruis, Male en Vivenkapelle die zij vertegenwoordigen.

Prijs: 22 euro.

Info en bestellen: ludo.vandamme@telenet.be