Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis

De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis verricht heemkundig, volkskundig en geschiedkundig onderzoek over de Brugse deelgemeente Sint-Kruis en Vivenkapelle dat ooit integraal van Sint-Kruis deel uitmaakte. De Werkgroep is dus geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met het roerend en onroerend erfgoed van Sint-Kruis. Een belangrijk middel is de uitbouw van een volwaardig documentatiecentrum inclusief beeldarchief.

De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis maakt deel uit van het Brugs Ommeland - Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle vzw. De werkgroep ontstond in 1987.
 De werkgroep zoekt, bewaart en bestudeert alles wat in verband staat met de Brugse deelgemeente Sint-Kruis en Vivenkapelle dat, hoewel thans behorende tot het grondgebied Damme, voorheen integraal deel uitmaakte van Sint-Kruis.

Zie ook: http://heemkundesintkruis.brugseverenigingen.be/

Weyts Dries

Polderstraat 23

driesweyts@telenet.be

Het Brugs Ommeland / Kon. Heemkundige Kring heeft 2 nieuwe uitgaven. De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis stond in voor de realisatie.

Vlag voorop! Vlaggen en hun verenigingen uit Sint-Kruis, Male en Vivenkapelle.  178 pagina's, volledig in kleur met tal van unieke foto's van vlaggen en verenigingen. Bij elke vlag krijgt u wat informatie over de bijbehorende vereniging. Prijs: 22 euro.

Omwalde hoeves in Sint-Kruis. De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis koos tien omwalde sites uit  en zocht naar sporen ervan in archivalia, oude kaarten en het landschap. De talrijke illustraties bestaat uit kleurrijk figuratief kaartmateriaal, waaronder het onlangs in het stadsarchief opgedoken Frans Kadaster van Sint-Kruis uit de tijd van Napoleon (1809, met aanvullende nota’s uit 1896) en unieke foto's. 60 pagina, volledig in kleur. Prijs 10 euro.

Te bestellen:
Johan Duyck, Pastorieweg 3 8310 Brugge Sint-Kruis johan.duyck@hotmail.com
Ludo Vandamme ludo.vandamme@telenet.be
Eric Colenbier eric.colenbier@gmail.com tel.050.36.45.29

Foto's Sint-Kruis

De werkgroep plaatste een deel van de fotocollectie over Sint-Kruis op de Beeldbank Brugge. Klik op deze link.

Klik op deze link voor foto's over Sint-Kruis op het Geheugen van Brugge.

Klik op het Pinterest logo om de beeldbank te bekijken.

Volg het bord Sint-Kruis Brugge - Bruges van Brugs Ommeland op Pinterest.