De geschiedenis van De Zorge

Klik op de link om de huizengeschiedenis te lezen.

Herberg_De_Zorge.pdf De geschiedenis van 1836 tot 2013 (1560.5 kB)

Ons lokaal

De Zorge Moerkerkse Settenweg 194 - foto: Yvette Kemel

Aanvankelijk gebruikte de kring de voutekamer van de herberg De Lange Munt in Sint-Andries. Deze landelijke herberg moest echter plaats maken voor een pompstation. Wij kregen een nieuwe stek in de gemeenteschool in Sint-Andries, maar toen de school in 1976 uitbreidde stond de vereniging opnieuw op straat. Een tijdje kon de heemkring terecht in de herberg Petit Paris in de Gistelse Steenweg. Toen deze herberg afgebroken werd, kon de kring zich settelen in het ‘t Keerske in Brugge. Daar kregen de bestuursleden een kamertje en bij vergaderingen moest men heel dicht bijeen zitten, want ‘t Keerske bood weinig ruimte. Dankzij schepen Omer Dombrecht werd in oktober 1976 een deel van het oude gemeentehuis van Sint-Kruis ter beschikking gesteld, waar wij nu nog altijd resideren.

Ligging van ons lokaal

Grotere kaart weergeven