Genealogie

Links in verband met met familiekunde.
 Klik op de titel om de site te openen.

Deze vzw is een samenwerkingsverband voor de  Vlaamse Verenigingen voor Familiekunde” (SVVF). Als overkoepelende organisatie ontstaan conform het Vlaams decreet op de Volkscultuur van 1998.

Familiegeschiedenis
Een gloednieuwe website die iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis uit de startblokken helpt en de weg toont naar beschikbare bronnen, werkinstrumenten en hulpmiddelen.

De Vlaamse Vereniging voor Familiekunde bezit een documentatiecentrum waar men informatie vindt voor het opzoeken van een familiegeschiedenis.

Op deze site vind u de parochieregisters, burgelijke stand; volkstellingen enz. ingevoerd door de vrijwilligers van het Rijskarchief onder leiding van Nicole Cornille en met medewerking van VVF-Afdeling Brugge.

Indexen van de fondsen die zich in de Rijksarchieven van België bevinden.

Stamboomgids
De meest uitgebreide Internet gids op het gebied van genealogie, stamboom, familienamen en archief. Een site voor genealogen en door genealogen, het ideale hulpmiddel voor uw stamboomonderzoek. Alle opgenomen websites  zijn gecategoriseerd en voorzien van een beschrijving en kleine schermafdruk. U kunt deze uitgebreide collectie doorbladeren, doorzoeken of downloaden in PDF formaat.

Zoeken naar akten van de burgerlijke stand 1795-1910, parochieregisters, politieregisters en militaire registers.