Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Erfgoed

Links naar koepelorganisaties in verband met roerend en onroerend erfgoed.

 

Herita
Een nieuwe koepelorganisatie voor onroerend erfgoed (bedoeld wordt: monumenten, landschappen, archeologie) in het Vlaams Gewest. Samen met het Agentschap Onroerend Erfgoed van het Vlaams Gewest, andere landelijke onroerend-erfgoedorganisaties (zoals Monumentenwacht Vlaanderen) en tal van lokale, regionale, provinciale en internationale actoren zetten de nieuwe collega’s zich in voor het onroerend erfgoed in Vlaanderen.

Faro
Koepelorganisatie voor cultureel erfgoed, namelijk roerend en immaterieel erfgoed, de werking van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, expertisecentra, volkscultuurorganisaties, lokale erfgoedverenigingen, publicaties en tal van andere aspecten, wordt u uiteraard gewoon verder geholpen, geïnformeerd en ondersteund door het steunpunt FARO, door het agentschap Kunsten en Erfgoed en de onder het Cultureel-erfgoeddecreet gesubsidieerde organisaties, netwerken en instellingen.

 Bibliotheek.nl
De eBooks eregalerij bevat een selectie van meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur.

Flandrica erfgoedbibliotheek
Flandrica.be is een website met letterschatten uit Vlaamse erfgoedbibliotheken.