Bruggesite

Op deze pagina vindt u links naar site's kunnen helpen bij opzoekingen over de geschiedenis van Brugge.

Klik op de titel om de site te openen.

Andries Vandenabeele
Deze site bevat alle publicaties en artikels die Andries Vandenabeele scheef.

Erfgoedcel Brugge
Koepelvereniging voor erfgoedinstellingen en verenigingen in Brugge

Interessant cartografisch materiaal over Brugge. Inclusief de online versie van Marcus Gerard.

Een platform voor het digitaal publiceren en ontsluiten van belangrijke Brugse historische bronnen. Deze bronnen vormen cultureel erfgoed met een onvervangbare betekenis voor de stadsgeschiedenis. De digitale publicatie via deze website laat de bewaarinstelling toe om het origineel document verder optimaal te conserveren.

Kaart en Huis. Een kijkvenster op de vastgoedmarkt van 1580 tot ca.1790 via de sestendelen.

Verhalenbank Brugge
Op deze site kan je mondelinge getuigenissen beluisteren. Ze gaan allen over het Brugse verleden of over de herinneringen van Bruggelingen. Nochtans zijn de onderwerpen erg divers.

vzw Brouwerij 't Hamerken
Op deze site vind je alle informatie over deze vereniging maar ook geschiedenissen van verdwenen brouwerijen.

Het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge is de oudste historische vereniging in Vlaanderen. Ze werd opgericht op 1 september 1838 en kreeg haar eerste statuten op 16 januari 1839. De oorspronkelijke naam was "Société d’Emulation pour l’Histoire et les Antiquités de la Flandre Occidentale". Sinds 1989 voert het Genootschap de titel van 'Koninklijk'.