Erfgoedinzicht

In 2013 sloot de heemkundige kring een contract met de provincie West-Vlaanderen om onze beeldcollecties op de beeldbank van de provincie te plaatsen. Door het Vlaams Regeerakkoord van 2014 mogen de provincies zich niet meer inlaten met cultuur. Dit gaat in vanaf 1 januari 2018. Daardoor verdween ook de beeldbank van de provincie West-Vlaanderen en ook het werk dat onze vrijwilligers in het project gestopt hebben om de beelden online te plaatsen. Begin dit jaar hebben wij een contract gesloten met Erfgoed in Zicht om partner te worden in dit project en ons beeldmateriaal op deze site te plaatsen. Goed nieuws uiteraard, maar het negatieve is dat we ons huiswerk opnieuw moeten maken. Intussen staan al 67 beelden online en er wordt gewerkt om elke week enkele beelden bij te publiceren. Neem eens een kijkje op: http://www.erfgoedinzicht.be/deelnemende-instellingen, klik op Documentatiecentrum Brugs Ommeland – De Zorge en dan op ‘collectie van deze instelling’.

De foto's en postkaarten van voor 1955 vooral over de Westhoek en de kuststreek die nu online staan zijn een schenking van de familie Vancoppenolle uit de verzameling Maurits Van Coppenolle.