Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Inhoud fotocollectie

De kring bezit ook zo'n 6500 afbeeldingen op papier en ongeveer 15.000 digitale foto's en de collectie groeit nog steeds. Men vindt er foto's, postkaarten, kopieën en tekeningen van rond 1900 tot 2015. Met als onderwerp de stad Brugge, de deelgemeenten, de gemeenten aan de rand van Brugge zoals Jabbeke, Varsenare, Damme enz., volkskundige onderwerpen, portretten en verenigingen.

In het Fonds Maurits Van Coppenolle zitten 175 postkaarten van West-Vlaanderen van vòòr de Tweede Wereldoorlog. Deze werden gedigitaliseerd en zullen in de loop van volgend jaar te zien zijn op de beeldbank van de provincie West-Vlaanderen.

In het fonds Jos Desmet zitten unieke foto's van voor de Eerste Wereldoorlog en het interbellum.

De fotoreeks over het kleine monument in Brugge van Jean Remans is enkel digitaal beschikbaar.

Om deze inventarissen te raadplegen moet U over een "Acrobat Reader" beschikken (minimum Versie 4,0).  Klik op de link om de inventarissen te raadplegen.

Klik op deze link voor de inhoud van de fotocollectie

Bij sommige instelling op uw computer worden de PDF-bestanden niet geopend maar rechtstreeks opgeslagen in de map downloads op uw computer.

Brugge Vlamingstraat uit het Fonds Jos De Smet Blankenberge uit het Fonds Maurits Van Coppenolle Damme uit het Fonds Jos De Smet

Klik op de foto's om te vergroten.

Huidevettersplein De Hollandse Koe foto Jean Remans Brugge Twijnstraat 7. Foto Jean Remans

De fotocollectie over Sint-Kruis en een kleine aantal van Sint-Andries werd gedigitaliseerd door de werkgroepen en kunt u vinden op de Beeldbank Brugge.

http://www.beeldbankbrugge.be/

Inhoud van de collectie beheerd door de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis: klik hier

Foto's uit het fonds Carlos Jansseune beheerd door de Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis.