Koekjes van eigen deegOp 12 mei 2011 werd een panelgesprek gehouden over koekje. Dit was een project van de Heemkundige Kring, de werkgroep Brugs Kokkerellen en Brugs Erfgoednetwerk (BEN). Het was een activiteit voor al wie interesse heeft in het Brugs culinair erfgoed. Men kon er van alles te weten komen over baktradities in Brugge of recepten van grootmoeders koekje. Men kon er kennismaken met de werking van onze werkgroep Brugs Kokkerellen en luisteren naar een panelgesprek rond baktradities. Wat zijn nu de originele recepten en samenstelling van “Brugs Achten” en “Brugse Kletskoppen. Is er verschil tussen een ambachtelijk koekje en een industrieel koekje. Is er nog toekomst voor ambachtelijke bakkers? En wat met het label voor streekgerechten? Het werd een boeiende kennismaking met Brugs culinair erfgoed bij een koekje en een drankje. Herman Degryse, directeur Bakkerijmuseum te Veurne. Anne De Meester van biscuiterie Oud Huis Deman, Brugge. Kris Adam, leerkracht banketbakkerij, Bakkerijschool Ter Groene Poorte, Brugge. Moderator Stefaan was Van Volcem, journalist en auteur van “Lek me Liptje”, het boek over culinair Brugge. Het Brugs Erfgoednetwerk is een organisatie, erkend door de Vlaamse Gemeenschap als cultureel erfgoedforum. Eén van de vaste activiteiten is het organiseren van een erfgoedhalte. Een locale vereniging is gastheer en stelt zijn vereniging voor en dan samen bij een specifiek thema inzichten uitwisselen. De Heemkundige Kring was een eerste erfgoedhalte. Wij zijn al benieuwd naar de volgende erfgoedhalte. |