Brugs Uurtje

Moderator:   Nico Blontrock.

Wanneer: zondag 13 oktober van 11.00 tot 12.00.

Waar: 't Oud Handbogenhof Baliestraat 6 8000 Brugge

Organisatie werkgroep Brugs Dialect: Monique Vandenabeele, Freddy Clevers, Frank De Velder, Leo de Vlam, Eric Gallet, Eddy Pollet, Ronny Vanaelst, Monique Vandenabeele en Ewald Vancoppenolle.

Leden gratis, niet-leden € 3.

Open deur

Op zondag 20 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur is ons lokaal open voor een babbel en een drankje.

Het documentatiecentrum is open op donderdag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober van 14.00 tot 17.30 uur.

Ons centrum bevat heel wat documentatie over diverse heem- en geschiedkundige onderwerpen. In het fotoarchief zitten meer dan 3000 foto’s over Brugge, de randgemeenten en diverse andere gemeenten in de omtrek. Daarnaast bezit het centrum 120 verschillende tijdschriften uitgegeven door West-Vlaamse geschied-, heem- en volkskundige verenigingen en een bibliotheek met heel wat interessante en unieke werken. Een deel van de tijdschriften is op inhoud ontsloten en staat op Internet zodat u uw bezoek kunt voorbereiden. Ook een aantal van onze collecties zijn ontsloten op inhoud en staan op onze website.

Daarnaast staan we ter we beschikking om allerlei heem-of geschiedkundige vragen te beantwoorden of om u op weg te helpen bij u opzoekingen. Ook voor het lezen van oude documenten kan u bij ons terecht.

Inventarissen klik hier