Brugs Uurtje

Het Oud Handbogenhof Baliestraat 6 te Brugge

Zondag 10 december 2017 om 11.00 uur.

Moderator:   Nico Blontrock.

Organisatie werkgroep Brugs Dialect: Freddy Clevers, Frank De Velder, Leo de Vlam, Eric Gallet, Eddy Pollet, Ronny Vanaelst, Monique Vandenabeele en Ewald Vancoppenolle.

Leden gratis, niet-leden € 3.

December 2017

Praatcafè

Op zondag 17 december 2017 van 10.00 uur tot 12.00 uur is ons lokaal open voor een babbel en een drankje. Er is ook de kans om de laatste uitgaven aan te kopen tegen ledenprijs.

Donderdag 7, 14, 21 en 28 december 2017 is het documentatiecentrum open.

Het documentatiecentrum De Zorge is open van 14.00 tot 17.30 uur en dat zowel voor leden als niet-leden! Ons centrum bevat heel wat documentatie over diverse heem- en geschiedkundige onderwerpen. In het fotoarchief zitten meer dan 3000 foto’s over Brugge, de randgemeenten en diverse andere gemeenten in de omtrek. Daarnaast bezit het centrum 120 verschillende tijdschriften uitgegeven door West-Vlaamse geschied-, heem- en volkskundige verenigingen en een bibliotheek met heel wat interessante en unieke werken. Een deel van de tijdschriften is op inhoud ontsloten en staat op Internet zodat u uw bezoek kunt voorbereiden. Ook een aantal van onze collecties zijn ontsloten op inhoud en staan op onze website.

Daarnaast staan we ter we beschikking om allerlei heem-of geschiedkundige vragen te beantwoorden of om u op weg te helpen bij u opzoekingen. Ook voor het lezen van oude documenten kan u bij ons terecht.

Inventarissen klik hier